Trots starkt internationellt motstånd blev det till sist hemmaföraren Erkin Bour som tog hem segern i årets Swedish Rental Kart Championship. Därmed plockar han hem en direktplats till årets VM i hyrkart, samt en vinstcheck på 3000 kronor.

Erkin Bour tog pole efter att ha besegrat Ruben Boutens med ca 0,018s. Ett bevis på att det blir mindre marginaler närmare toppen. Nikolaj Marsengo startade på 3:e plats och förutsättningarna var klara inför finalen. Den av dessa tre förare som var först över mållinjen skulle också ta hem hela tävlingen. Bakom dessa tre kvalade, VM-meriterade, Erik Berggren in på 4:e plats, men försvann tyvärr direkt då han tog alternativspåret på första varvet (ej tillåtet). Han kunde annars ha blivit en faktor i
toppstriden.

Startfältet i finalen

Nikolaj inledde mycket aggressivt och var faktiskt förbi Ruben i ett inledande skede av finalen. Domarna tycket dock det var lite väl aggressivt så han blev tvungen att släppa tillbaka den positionen. Erkin fick i och med detta en lucka. Ruben påbörjade en frenetisk jakt och täppte till den luckan, men det var tydligt att se att han fick kämpa för att hänga med i Erkins tempo. Han valde t.ex. att inte utnyttja alternativspåret direkt och väntade istället på ett misstag från Erkins sida. Erkin gjorde inga misstag och höll huvudet kallt hela vägen in i mål och vann med en kartlängds marginal. Nikolaj höll undan från en jagande Ian Andersen, som trots sin stabilitet och snabbhet slutade precis utanför pallen. Nikolaj vann samtidigt juniorkampen och imponerade på oss alla med sin mogna körning även om han bara är 13 år gammal. Benjamin Robertsson, som var den andra junioren i finalen kan titulera sig bästa svenska junior då Niklolaj är från Danmark.

På podiet: Erkin Bour (SE), Ruben Boutens (NL) och Nikolaj Marsengo (DK)

Grattis till alla förare för en väl genomförd tävling! Otroligt hög nivå.. världsklass. Stort tack till Gokartcentralen med Truls Mansås i spetsen för ett gediget arbete. Ni får som sagt högsta betyg från mig. Fullständigt resultat finns på sida 7. Arbetet med SRKC 2020 är redan igång och nyheter kommer som vanligt att presenteras på Facebook och på SRKC.nu.

Swedish Rental Kart Championship 2019, KWC kvalifikation afholdt i søndags i Kungälv på helt nyt indendørs gokart.Jeg var nået så langt til finalen, men endt på en 4 plads med 6 point i alt.59 deltagere i alt.Resultater her:Heat 1: 1 pladsHeat 2: 1 pladsHeat 3: 2 pladsHeat 4: 1 pladsSemifinale: 2 pladsFinal: 4 pladsTillykke til top 3 i SRKC 2019.1. Erkin Bour 🇸🇪2. Ruben Boutens 🇳🇱3. Nikolaj Marsengo 🇩🇰

Publicerat av Ian Andersen – Racing Måndag 28 januari 2019
Se hela finalen
Kategorier: News